3 typer dashboard for desktop

3 typer dashboard for desktop

Dashboards lar deg forstå kundene dine bedre og enkelt ta informerte forretningsbeslutninger. Men med mange typer dashbord der ute, som hver har et unikt formål, hvordan bestemmer du hvilken som er best for din bedrift? Vi har listet opp tre typer av de mest brukte dashbordene nedenfor.

Strategiske dashboards
Strategiske dashboards, ideelt for toppledere og ledere, er designet for å identifisere potensielle muligheter for forretningsutvidelse og forbedring. Denne typen dashbord gir et fugleperspektiv av virksomheten din og sporer resultatmålinger mot hele virksomhetens strategiske mål.

De oppsummerer ytelsen over faste tidsrammer: siste måned, kvartal eller år. De kan inneholde alt fra samlede salgstall til salg og inntektssammenligning til lagernivå, noe som gjør det enkelt for ledere å forstå den generelle helsen til organisasjonen og overvåke den langsiktige selskapsstrategien.

Operasjonspaneler
Bedriftseiere bruker operative dashboards for å overvåke og måle i sanntid effektiviteten og effektiviteten til de ansattes fremgang i forhold til sine mål. Siden disse dashbordene fokuserer på å spore driftsprosesser, er de ofte mer detaljerte enn strategiske dashboards og blir vanligvis sett av juniornivåer av ledelse flere ganger i løpet av dagen.

De finnes også ofte i avdelinger som trenger å svare på kritisk informasjon raskt, for eksempel markedsføring og drift. De hjelper avdelinger med å holde seg proaktive og foran problemer. For eksempel kan markedsføringsteam bruke denne typen dashbord for å overvåke kampanjens beregninger, for eksempel kostnad per anskaffelse, totalt antall klikk, totale anskaffelser og det totale beløpet brukt. Eventuelle vesentlige endringer vil umiddelbart varsle teamet. Operasjonsgruppen for produksjonsfirmaer kan derimot bruke dette til å spore produkter som er produsert, antall feil, klager og retur. De blir deretter varslet med en gang når ytelsen faller under målene.

Analytiske dashbord
Når det gjelder å lage og implementere sterke forretningsstrategier, er det viktig å forstå trender og hendelser i dataene dine. Analytiske dashbord bruker datamengder samlet inn over tid, slik at du kan sammenligne strøm med historiske data, nyte grundig analyse, identifisere mønstre og muligheter og finne ut hvorfor prosesser fungerer i visse avdelinger. Disse dashbordene presenterer komplekse data, ved bruk av komplekse modeller og hva-hvis-utsagn, så de blir ofte bare brukt av ansatte med avansert opplæring som forretningsanalytikere.

Hvordan vet jeg hvilket instrumentpanel jeg skal velge?
For å hjelpe deg med å velge hvilket instrumentpanel som best passer dine behov, kan du stille deg følgende spørsmål:

#1. Hvilke forretningsproblemer prøver vi å løse?

Strategiske dashboards - Topplinje-organisatoriske KPI-er
Operative dashboards - Datavissthet og tidssensitive data
Analytiske dashboards - Trender eller dypere innsikt
# 2. Hvem skal bruke dashbordene?

Strategiske dashboards - Ledere, regissører
Operative dashboards - Forretningsledere
Analytiske dashboards - Bedriftsanalytikere, dataanalytikere
# 3. Hva er våre mål?

Strategiske dashboards - Strategiske mål, for eksempel å oppnå KPI-mål
Operative dashboards - Ansattes bevissthet og sporing mot mål
Analytiske dashboards - Analytiske mål, for eksempel synlighet i viktige prosesser
Dashboards konsentrerer alle data, beregninger og parametere på ett sted, noe som gir en helt ny dimensjon til forretningsintelligens. Din bedrift kan ha betydelig fordel av riktig dashbord. Hvis du ønsker å implementere dashbord for første gang eller for å forbedre funksjonaliteten til det nåværende dashbordet, kan du kontakte oss i dag.

Armada Dynamics AS

Kontakt oss

Hovedkontor:
Armada Dynamics AS
Sandakerveien 52
N-0477 Oslo

Telefon: +47 22 09 45 80
Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Support:
Telefon: +47 22 09 45 80
Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Americas:
Armada Dynamics Inc.
(USA, Canada, Mexico, Carribean)

Telefon: 001 866 979 2555
Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sertifisering